:: Anugerah Cinta Yang Terindah ::

WASIAT demi WASIAT

Abu Umamah r.a. berkata : "Rasulullah S.A.W telah menganjurkan supaya kami semua mempelajari Al-Qur'an, setelah itu Rasulullah S.A.W memberitahu tentang kelebihan Al-Qur'an.

Telah bersabda Rasulullah S.A.W :" Belajarlah kamu akan Al-Qur'an, di akhirat nanti dia akan datang kepada ahli-ahlinya, yang mana di kala itu orang sangat memerlukannya."

Ia akan datang dalam bentuk seindah-indahnya dan ia bertanya, " Kenalkah kamu kepadaku?" Maka orang yang pernah membaca akan menjawab : "Siapakah kamu?"

Maka berkata Al-Qur'an : "Akulah yang kamu cintai dan kamu sanjung, dan juga telah bangun malam untukku dan kamu juga pernah membacaku di waktu siang hari."

Kemudian berkata orang yang pernah membaca Al-Qur'an itu : "Adakah kamu Al-Qur'an?" Lalu Al-Qur'an mengakui orang yang pernah membaca mengadap Allah S.W.T.

Lalu orang itu diberi kerajaan di tangan kanan dan kekal di tangan kirinya, kemudian dia meletakkan mahkota di atas kepalanya.

Pada kedua ayah dan ibunya pula, yang muslim diberi perhiasan yang tidak dapat ditukar dengan dunia walau berlipat ganda, sehingga keduanya bertanya : "Dari manakah kami memperolehi ini semua, pada hal amal kami tidak sampai ini?"

Lalu dijawab : "Kamu diberi ini semua kerana anak kamu telah mempelajari Al-Qur'an."
 
Indahnya memiliki seorang anak itu kerana ianya merupakan anugerah Allah yang terindah...
Didiklah dia menjadi Mujahid dan mujahidah kebanggan yang membelamu dan Agamanya yang tercinta..
Fitrah si anak itu suci tika lahirnya,genggamanmu itu cengkaman terkuat pada hati dan akhlaknya...
 
Ku tunggu saat itu tiba memiliki permata hati serta malaikat kecil di hati ini...
anugerah Cinta terindah disulami dengan senyuman dan tawanya...
Membawa kebahagiaan hingga Allah pertemukan kembali di syurga...
 

0 comments:

Design by Blogger Templates